Saturday, October 17, 2020

Enigma

 

The Economist -lehti on mysteeri ja samalla kriittisesti ajattelevalle varsin paljastava. Aiemman päätoimittajansa, Bill Emmotin, mukaan lehden filosofia on aina ollut liberaali, ei konservatiivinen, ja että siksi lehti vastustaa Britanniankin monarkiaa ja kannattaa demokratiaa ja vastustaa etuoikeuksia. Linjaus kuulostaa suorastaan vasemmistolaiselta, eikä demokratian edistämisessä olekaan mitään vikaa, mutta lehden omistus suhteessa sen ajamiin asioihin herättää paljon kysymyksiä. Valistuneelle historian tutkijalle se ei ole mikään yllätys, sillä vallankumousten taustalla ovat aina olleet oligarkit. The Economist -lehden suurin omistaja on italialainen Agnelli-perhe, jonka omistuksiin myös Ferrari kuuluu. Viidenneksen The Economist -lehdestä omistaa Rothhildin perhe ja Sir Evelyn Robert de Rothschild oli the Economistin hallituksen puheenjohtaja lähes 20 vuotta.



Yksi kuuluisimpia The Economistin kansia on yksi vuodelta 1988. Siinä ennustettiin maailmanvaluuttaa tapahtuvaksi 30 vuoden päästä. Maailmanvaluutta kulkee käsi kädessä New World Order -ajatuksen kanssa, sillä kuka tahansa hallitsee maailman rahaa, hallitsee koko maailmaa armeijoista ja laeista riippumatta. Jostain syystä 2018 ei toteutunutkaan, mutta juuri tällä hetkellä maailman varantovaluutta, Yhdysvaltain dollari, on kuolinkouristuksissaan.

Maailmaa ohjailevien voimien rajoitteena on Universumin laki vapaasta tahdosta, mutta nämä voimat ovat löytäneet keinot sen kiertämiseksi. Jos ihmiskunnalle kerrotaan asioiden oikea tila ja jos ihmiskunta ei esitä vastalauseita, esitettyjä asioita voidaan pitää hyväksyttyinä. Meille esitetään suunnitelmia maailman muokkaamiseksi moneltakin taholta. Hollywood-elokuvat ovat jo pitkään kertoneet, mitä kaikkea maailman menossa on taustalla. The Economist -lehden ja vastaavien julkaisujen artikkelit ovat kertoneet kaiken moneen kertaan. Ihmiskunta on kaikesta tästä yhtä mieltä, että kaikki on vain salaliittoteoriaa ja että suunta kaikessa on lopulta ihan oikea.





Marras-joulukuussa 2019 ilmestyi the Economist -lehti, jonka kannessa oli ennuste vuodelle 2020. Kansi näyttää varsin kryptiseltä, mutta siinä lukee täysin selvästi rivejä seuraten:

Trump Brexit AI Tokyo Mars Climate XI Recession Modi EXPO SDGS Bond Beethoven Visions Biodiversity Rat NPT War REN Raphael Nightingale Russia

Ulospäin viesti voi vaikuttaa nopeasti ajatellen viattomalta trendien nimeämiseltä 2019 lopun näkökulmasta. Tarkempi tarkastelu puhuu toista. 2019-näkökulmasta, miten esimerkiksi Nightingale-nimi on voinut olla ajatuksissa, kun se viittaa koronatapausten hoitoon tarkoitettuihin sairaaloihin:

https://en.wikipedia.org/wiki/NHS_Nightingale_Hospitals

 

Toinen kysymys on, miksi maailmanpolitiikan sanaston keskellä on esimerkiksi Beethoven. Mitä tekemistä sillä on minkään tämän kanssa?

Kuvan viesti on kätketty. Vasen aivopuolisko yrittää sitä tulkita, mutta vain oikea aivopuolisko voi sen käsittää. Viestissä on varmasti monia elementtejä, joita järki ei ymmärrä, mutta alitajuisesti otamme ne vastaan. Esimerkiksi tekstissä lukee selvästi Win 2020 Trump. Siinä lukee paljon muutakin, kun asettelee kirjaimet toiseen järjestykseen. Järjellä sitä joutuisi pohtimaan pitkäänkin, mutta alitajuisesti otamme vastaan viestejä enemmän kuin osaamme kuvitella. Väistämättä tulee mieleeni QAnonin kryptiset viestit. Mistä voisimme tietää, ettei meitä viedä kuin halpaa makkaraa? Järjellä ei voi tietää. Kuunnelkaa sydäntänne. Siinä en voi auttaa tai antaa suuntaviivoja. Maailma on sekaisin ja meidän on yhdessä löydettävä taajuus, jolle kytkeytyä ollaksemme yhtä.


2 comments:

  1. Kiitos, oli maallikolle valaiseva.

    ReplyDelete
  2. "Vain oikea puoli voi sen käsittää"
    Sulkeeko länsimaisessa musiikissa käytetty 440hz oikean aivopuoliskon?
    https://youtu.be/0nO48UIzLk8

    ReplyDelete