Tämä blogi sisältää kirjojani sivuavia aiheita. Aihealue on hyvinkin laaja ja artikkelien on tarkoitus tuoda esiin uutta, mielenkiintoista ja joskus kiistanalaistakin informaatiota.

My blog in English: http://spreadingmyfinns.blogspot.fi/

Wednesday, June 19, 2019

Tieteen ja Hämärän Rajamailla - Osa5: Syvälle kaninkoloon


Syvälle kaninkoloon



Princeton Engineering Anomalies Research (PEAR) käynnistyi jo vuonna 1979 ja sen tunnetuimmat kokeet perustuivat satunnaisgeneraattorilla tuotettuun ykkösten ja nollien jonoon, jota sitten tallennettiin oman aikakautensa muistimedioihin. Satunnaisjonojen tuottamiseen käytettiin muitakin luonnollisempia lähteitä, kuten esimerkiksi tiikerin liikkumista eläintarhan häkissä, kaupan jonoja ja liikennettä autotunnelissa. Näitä jonoja käytettiin sitten testeissä, joissa koehenkilöt muuttivat ajatuksen voimalla mennyttä. Muutosten edellytyksenä oli, ettei kukaan ollut nähnyt tallenteiden sisältöä aikaisemmin. Vaikutuksen onnistuminen voitiin todeta matemaattisesti satunnaisuuden astetta mittaamalla. Lyhyemmissä jaksoissa voitiin myös todeta, että esimerkiksi ykkösiin keskittyminen tuotti samalla jaksolla enemmän ykkösiä kuin nollia.

Tutkimusten tulosten merkitys avautuu ehkä parhaiten ajatellen esimerkiksi autojonosta kerättyä dataa jossain vaiheessa menneisyydessä. Koehenkilö, muuttaessaan satunnaisjonoa, muutti itse asiassa autojonoa menneisyydessä, sillä data tallenteessa ei muutu. Kokeet ovat esimerkki multiversumista, rinnakkaisista aikajanoista. Tietoisuudella voi siis muuttaa aikajanaa niiltä osin, kuin se ei sotke muiden aikajanalla olevien todellisuutta. Tämän takia vaikutus menneisyyteen onnistuu vain, jos satunnaisjono ja sen pohjalla oleva lähde on kaikille tuntematon. (1)

Vuonna 1998 Princetonissa aloitettiin uusi projekti, The Global Consciousness Project. Siinäkin työkaluna käytetään satunnaislukugeneraattoreita, jotka nykyään perustuvat kvanttitunnelointiin ja tuottavat täysin ennustamatonta binääriketjua. Satunnaislukugeneraattoreita projektissa on 70 eri puolilla maailmaa, joista kukin tuottaa 200 bittiä sekunnissa synkronoitua dataa, jotka sitten kerätään automaattisesti globaaliin keskukseen. Dataa on kertynyt vuodesta 1998 lähtien. (2)

Satunnaislukugeneraattoreiden merkitys on yllättävä. Kun tapahtuu jotain suurta, joka synkronoi parhaimmillaan miljoonien ihmisten tunteet, satunnaislukuketjut muuttuvat hienovaraisesti jäsentyneiksi. Todennäköisyys sille, että kyseessä olisi sattuma, on yksi biljoonasta. Muutaman sadan tai tuhannen ihmisen voimakas tunnereaktio näkyy satunnaislukugeneraattoreissa, vaikka ne sijaitsisivat kaukana reagoivista ihmisistä. Niin uskomattomalta kuin tämä kuulostaakin, se on vain alkua sille, mitä luet seuraavaksi.


Gazan avustussaattueen välikohtaus

Kun tornit romahtivat


American Airlines lento 11: Boeing 767 lentokone, nousi Loganin kansainväliseltä lentokentältä Bostonissa 7:59 aamutuimaan, kohteenaan Los Angeles ja koneessa 11:n hengen miehistö sekä 81 matkustajaa. Kone kaapattiin vasta ilmassa eli myöhemmin kuin klo. 8 aamulla, mutta silti satunnaislukugeneraattorit reagoivat tulevaan tapahtumaan jo viimeistään klo. 6 aamulla.  Varsin kummallista – aivan kuin suuri joukko ihmisiä tai muita tietoisia entiteettejä olisi saanut tiedon tulevasta iskusta jo kolme tuntia ennen tapahtumaa. Edellä esitetyn Gazan avustussaattueen valtauksen aiheuttama satunnaisgeneraattorien poikkeama alkoi vasta vähän ennen laivoihin nousua.




Kuvassa näkyy myös WTC 7 -rakennuksen romahduksen aiheuttama jälkipiikki. (2)

Eikä tässä kaikki. Todella yllättävä tieto näistä iskuista tulee kahdesta sääsatelliitista geosynkronisella kiertoradalla, Yhdysvaltain itä- ja länsirannikon yllä, päiviä ennen ja jälkeen iskujen. Iskut tai niiden synnyttämä shokki kohotti maan magneettikenttää täsmälleen iskujen alkamishetkestä lähtien, ja iskujen mentyä ohi epävakaus jatkui ainakin viikon ajan. Maa siis reagoi shokkiin, mutta toisin kuin kollektiivinen tietoisuus satunnaislukugeneraattoreiden ilmaisemana reagoi tunteja etukäteen, maa reagoi vasta iskun tapahduttua. (3)


Kuiskauksia auringosta



Seuraava raportti on, kuten sen kirjoittaja itsekin siinä toteaa, tieteen kannalta suuresti ongelmallinen. Vaikka sen sisältämät mittaustulokset ovat vakuuttavia, reduktiivinen tiedeyhteisö ei katso sitä hyvällä. Sama yhteisö pitää tietoisuutta, kuten jotkut sen ilmaisevat, valistuksen vihollisten viimeisenä pakopaikkana. Parhaimmillaan edeltävät ja tämä tutkimus luokitellaan teoreettinen fyysikko, professori Michio Kakun kirjoittaman kirjan mukaisesti ”mahdottomaksi fysiikaksi”. Totta on, että seuraavan tutkimuksen tulokset ovat hämmentäviä.

Tohtori, psykologian professori Hans Werner Wendt julkaisi vuonna 2002 hämmentävän teknisen raportin kronobiologian saralta ja täydennetyn version siitä vuonna 2008 (4). Siinä Princetonin GCP-materiaali otettiin erilaisten tapahtumien vaikutusmittariksi, mutta varsinaisena tutkimuskohteena oli planeettojen välisen magneettikentän polariteetti (interplanetary magnetic field (IMF)) ja sen yhteys maan tapahtumiin. Loppujen lopuksi kysymys on aurinkotuulista, joiden vaikutuksesta tuo magneettikenttä syntyy. Vastaavasti sen polariteetti syntyy siitä, suuntautuuko ulosvirtaus auringosta ylös- tai alaspäin suhteessa sen pohjoisen ja eteläisen magneettisen alueen erottavaan tasoon.
 IMF-polariteettiä on tutkittu perinteisesti plasmafysiikassa sekä auringon että maan vaikutussuhteissa. Vähemmän tunnettuja ovat sitä koskevat biolääketieteelliset ja psykofysiologiset tutkimukset, joita on tehty etenkin Venäjällä jo 70-luvulta lähtien. Siihen nähden Wendtin raportin otsikko; “Interplanetary magnetic field (IMF) polarity, collective emotions and entropy changes of random event generators”, ei ehkä olekaan niin ”villi”, kuin miltä se kuulostaa.



IMF-polariteettia seurattiin Advanced Composition Explorer (ACE) -satelliitin mittauksista. Tapahtumat taas kerättiin mm. uutislähteistä ja luokiteltiin ennen itse tutkimuksen suorittamista. Näiden kahden lähteen ajalliseen yhdistämiseen nähtiin erityisen paljon vaivaa. Tapahtumaluokkia olivat 1. väkivalta, 2. luonnon katastrofit 3. onnettomuudet 4. erilaiset rauhanomaiset tapahtumat, kuten esimerkiksi ryhmämeditoinnit tai -rukoilut, festivaalit, poliittiset aloitteet ja erilaiset sensaatiomaiset tapahtumat.

Mittaukset osoittivat, että IMF-kentän polariteetti ja maan sijainti siinä vaikuttivat satunnaislukujen poikkeavuuteen eli sen ilmaisemaan kollektiivisen tunteen voimakkuuteen. Mikä kummallisinta, planeettojen välinen magneettikenttä on hyvin valikoiva maan tapahtumien luonteen suhteen.
Väkivallan vaikutus ja magneettikentän vahvistava vaikutus siihen oli yli kaksi kertaa suurempi kuin onnettomuuksilla tai positiivisilla tapahtumilla. Luonnonkatastrofien vaikutus oli pienin. Kun väkivaltaisten tapahtumien ryhmä jaettiin vielä kahtia, joista toinen oli Lähi-idän väkivalta ja toinen yksilöihin kohdistunut väkivalta tai salamurhat, tehtiin yllättävä havainto. Lähi-idän väkivalta ei aiheuttanut paljoakaan luonnonkatastrofeja suurempaa reaktiota, kun taas muu väkivalta yli kolme kertaa enemmän kuin mikään muu ryhmä. Tähän saattaa olla selityksenä Lähi-idän pitkä väkivallan historia, joka on turruttanut ihmiset.

Nämä havainnot tukevat edellä esillä olleita avaruussään ja väkivallan yhteyksiä, ja tuovat niiden taustoihin lisävaloa. Havainnot käyvät sen sijaan varsin kummallisiksi, kun tarkasteluun otetaan mukaan aika, ja tarkastellaan satunnaislukujen ja IMF-kentän korrelaatiota eri ajankohtina. Jälleen kerran väkivalta nousee erityisasemaan. Positiivisilla tapahtumilla on toiseksi suurin vaikutus ja sen huippu on keskimäärin kaksi päivää tapahtuman jälkeen. Väkivallan vaikutus on selvästi korkein ja sen huippu on keskimäärin kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa! Nyt ei ole kysymys muutaman sekunnin käänteisestä kausaatiosta, vaan kahden kokonaisen vuorokauden ennakkotiedosta.



Ennakkotietoon väkivallasta liittyy muitakin erikoisuuksia. Ensinnäkin siihen vaikuttaa vuodenaika. Ylivoimaisesti vahvin vaikutus on syksyllä, jolloin vaikutushuippu alkaa ainakin kuusi päivää (tarkastelujakso ei yllä pidemmälle) ennen tapahtumaa ja jatkuu ainakin neljä päivää sen jälkeen. Heikoin vaikutus on talvella, jolloin vaikutushuippu on 3-1 päivää ennen tapahtumaa., eikä näy enää tapahtuman jälkeen. Keväällä ja kesällä vaikutus alkaa myös jo päiviä ennen nousten huippuunsa päivää ennen ja alkaen siten laskea jyrkästi.

Kaiken lisäksi ennakkotieto väkivallasta riippuu alueesta. Aasiassa ja Afrikassa vaikutuksen huippu on keskimäärin päivää ennen, kun taas Yhdysvalloissa ja Euroopassa 2.6 päivää ennen.
Väkivallan ennakkotieto ja vaikkapa joukkomeditoinnin jälkivaikutus olisi helpommin selitettävissä, jos ne näkyisivät ainoastaan satunnaislukugeneraattoreissa eli maassa, mutta nyt on kyse korrelaatiosta IMF-kentän ja satunnaislukujen välillä. On äärettömän vaikea keksiä selitystä, joka kattaisi sekä väkivallan ennakon että positiivisten asioitten viiveen samanaikaisesti tai joka ei olisi sisäisesti ristiriitainen. Tai mitä olet mieltä seuraavasta hypoteesista?

Jos ajatellaan pelkästään väkivaltaa, niin sarjan edellinen osa osoittaa auringon aktiivisuuden lisäävän väkivaltaa. Jos samaan aikaan huomioidaan, että aurinkotuulten synnyttämä IMF-kenttä ja kollektiivinen tietoisuus korreloivat jo päiviä ennen väkivaltaa, IMF-kenttä tai aurinko ikään kuin yllyttävät väkivaltaan. Mutta kun kyse on itsemurhaiskuista, ampumisista tai salamurhista, niin kyseessä ei ole väkivallan hallitsematon purkautuminen, vaan pitkään haudottu ja suunniteltu tapahtuma. Voiko siis kysyä, että miten konkreettista auringon kuiskuttelu onkaan? Vastaavasti, kun joukkomeditointi ja -rukoukset vaikuttavat kollektiivisen tietoisuuden ja IMF-kentän korrelaatioon parin vuorokauden viiveellä, niin voiko kysyä, että vaikuttaako ihmiskunnan rauhantahto vastaavasti IMF-kenttään ja aurinkoon?

Ei ole mikään ihme, että tämän osan havaintoja pidetään mahdottomana fysiikkana.

Loppusanat


Maan ympärysmitan määrittelemä 7.5 Hz:n taajuus muodostaa kollektiivisen kentän, joka yhdistää kaiken elämän ja pystyy jakamaan monimutkaistakin informaatiota. Jokainen elollinen syöttää ajatuksia ja varsinkin tunteita tuohon kenttään ja ottaa niitä vastaan. Mitä useammat ihmiset kokevat samalla tavalla eli resonoivat keskenään, sitä suurempi sen kollektiivinen vaikutus on. Kenttään ei vaikuta ainoastaan ihmisten toiminta, vaan laajojen väkivaltaisten ilmiöiden taustalla on auringon aktiivisuus ja etenkin aurinkotuulien sivutuotteena planeettojen välinen magneettikenttä. Toisaalta auringon aktiivisuus voi aloittaa myös positiivisia vallankumouksia.

Ihminen ei kuitenkaan ole ainoastaan ulkoisten vaikutusten armoilla, vaan jokainen on itse vastuussa omasta roolistaan siinä. Kiitollisuus ja rakkaus synnyttävät sydänkoherenssin, joka paitsi välittyy kollektiivisessa kentässä, vaikuttaa positiivisesti niin omaan kehoon kuin lähiympäristöönkin. Ennen kaikkea se toimii suojana ulkoisia negatiivisia vaikutuksia vastaan ja mitä useampi elollisista on siinä tilassa, sitä vähemmän ulkoiset häiriöt vaikuttavat kollektiiviseen kenttäämme. Siinä korostuu henkinen viisaus, ettei kukaan voi muuttaa kuin itseään. Mutta sydänkoherenssissa tilassa oleva voi auttaa muita pelkällä läsnäolollaan. Ja niin kummalliselta kuin se tuntuukin, positiivisten tunteiden vaikutus näkyy myös planeettojen välisessä kentässä samalla tavalla kuin sen näkyy maan kollektiivisessa kentässä. Me emme siis ole passiivinen ohjauksen kohde, vaan aktiivinen tietoisuus, joka vaikuttaa paitsi omaan aurinkokuntaamme, myös koko Universumiin. Tämän sarjan kolmas osa osoittaa, ettei valonnopeus suinkaan ole rajoite informaation liikkumiselle maailmankaikkeudessa.

Monet tämän artikkelin tutkimuksista antavat viitteitä siitä, että jokin tai jotkin voimat pyrkivät vaikuttamaan meihin. Tutkimukset sydänkoherenssista taas osoittavat, että mitä laajempi pelko, viha ja ahdistus maailmassa vallitsee, sitä heikompi ja sitä helpommin ohjattavissa ihmiskunta on. On aivan sama, vihaammeko oikeistoa tai vasemmistoa, eliittiä tai aktivisteja, itää tai länttä, ilmastomuutosta tai sen vastustajia, diktaattoreita, imperiumeja… – ihmiskunta säilyy jakautuneena, epäkoherenttina ja ulkoapäin manipuloitavana. Mitään vääryyttä ei tarvitse hyväksyä, tarvitsee vain löytää oma sydänkoherenssinsa. Se auttaa muitakin ja kaikki muu seuraa perässä.

Viitteet

1. https://psi-encyclopedia.spr.ac.uk/articles/princeton-engineering-anomalies-research-pear
2. Nelson R ”Effects of Globally Shared Attention and Emotion.” Journal of Cosmology 14 (2011).
3. Grigoryev P, Rozanov V, Vaiserman A, Vladimirskiy B 2009 ”Heliogeophysical factors as possible triggers of suicide terroristic acts.” Health 1, 294-297.
4. Wendt HW 2007. ”Interplanetary magnetic field (IMF) polarity, collective emotions and entropy changes of random event generators.” Bulletin of the People’s Friendship University of Russia, Proc, 8th Intl Congress “Health and education millennium”, Moscow, Russia, November 14–17 s. 81–4.



No comments:

Post a Comment